· 

Lotgenoten groepen organiseren

Je verhaal vertellen aan ouders met een zorgintensief kind. Herkenning, erkenning en samenhorigheid. Je voelt je verbonden met elkaar door jou kind(eren). Het oprichten van lotgenotengroepen contact groepen is daarom erg belangrijk voor InContact Bijzonder. Wij zelf zijn ooit gestart met het delen van ons verhaal aan elkaar en daar begon onze kracht en verbinding als vriendinnen en nu als zakelijke partners.


InContact Bijzonder kan veel voor andere ouders betekenen. Dit kan in samenwerking via gemeentes, zorginstellingen of andere organisaties. Het leiden van deze lotgenoten groepen betekent veel voor deze ouders. Het zorgt ervoor dat zij erkenning en herkenning met elkaar voelen en dat ze er niet alleen voor staan. Wij ouders hebben aan 1 woord al genoeg en begrijpen direct wat het je doet. Dit vanuit onze ervaringen wat vaak bij zorgprofessionals ontbreekt. Deze ouders zorgen 24/7 en zijn mantelzorgers van een onzichtbare groep. Zo voelen zij zich ook, verloren in de zorgwereld. Het praten met elkaar geeft steun. Ze merken dat ze er niet alleen voor staan en ook de tips die zij elkaar geven is zeer waardevol.

Na het begeleiden van deze ouders merken we dat het praten met andere ouders helpt. De feedback die we krijgen is dat dit een positief effect heeft op hun leven en gemoedstoestand. Het helpt hun en zorgt dat zij eerder stappen ondernemen in hun leven maar ook het leven van hun kinderen en andere gezinsleden. Want je kan pas zorgen voor een ander als je zelf goed in je vel zit. De taak is erg zwaar en is onvatbaar als buitenstaander. Wij ouders voelen elkaar en het raakt ons diep in onze ziel. Daarom is het zo belangrijk dat deze onzichtbare groep mantelzorgers geholpen worden door deze groepen. Er ontstaan ook nieuwe vriendschappen en initiatieven en de kinderen kunnen langer thuis blijven wonen. Uiteindelijk is dat alles wat wij willen. Een tevreden ouder betekent ook een tevreden kind.

Wilt u ook een lotgenoten groep organiseren en heeft u ervaringsdeskundigen nodig deze gesprekken kunnen leiden?

Neem contact op met ons. Wij maken een plan speciaal voor uw organisatie.

Email: incontact.bijzonder@gmail.com

Telefoonnummer: 0642554409

 

Let op: wij zijn geen therapeuten/ psychologen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0